Informationskväll om juridik i Skellefteå 25 april

porträttbild på Anna-Marie-Mimmi-Stolberg

I mitten på november förra året presenterade Åsa Regnér, barn-äldre och jämställdhetsminister, ett åtgärdspaket inom den statliga assistansen.

Åtgärdspaketet omfattar väntetid, frysning av 2-års omprövningar,ökad skyldigheter för kommunerna att informera om LSS-rättigheter för personer som får avslag från FK samt förändringar vad gäller högre timbelopp. En del av förslagen blir lagändringar som teräder ikraft den 1 april.

Den 16 februari kom det också fram en del av de förslag som regeringens utredare avser föreslå i samband med LSS-utredningen som ska läggas fram i oktober.

Vi på God Assistans får ofta frågor om vad som händer nu och oron är stor hos många hur alla ändringar kommer påverka den personliga assistansen.

Med anledning av detta arrangerar vi på God Assistans en informationskväll för dig som vill veta mer. Vår Verksamhetschef för God Assistans i Norr Ann-Marie Stolberg sammanfattar läget och svarar på dina frågor. Ann-Marie är Jurist och har mycket lång erfarenhet av att arbeta med de juridiska frågorna inom personlig assistans.

När: Den 25 april kl 17.30-19.30
Var: Skellefteå, återkommer med lokal när vi vet antal deltagare.
För vem: Alla som vill veta mer.

Vi bjuder på kvällsfika.

Anmäl dig till informationskvällen (eller hör av dig om du har frågor) genom att maila till stina@godassistans.nu eller gunilla@godassistans.nu. Senast 16 april vill ha din anmälan.

Varmt välkommen!
/Alla vi på God Assistans