Glädjeruset - ett lopp där alla är superhjältar

Glädjeruset är en folkfest för alla som delar vår passion för människors glädje och att röra på sig. Till skillnad från många andra lopp handlar det inte om resultat utan om gemenskap och att göra sitt bästa utifrån sina unika förutsättningar. Det viktigaste är glädjen i att springa, gå, jogga eller rulla. Ett år var till och med en ryttare till häst med i startfältet. Kärnan i Glädjeruset är glädjen i att delta på sitt eget sätt och samtidigt göra något bra för andra (fast utan häst numera).

Startskottet för Glädjeruset

Mikael, en av grundarna till God Assistans, fick 2008 en son med en medfödd hjärnskada. Hugo behövde hjälp med allt i sin tillvaro. 2013 såg Mikael en film på nätet om Team Hoyt, en far och son som tillsammans sprang maraton och deltog i triathlon trots att sonen har CP-skada. Mikael blev väldigt rörd men också inspirerad.

Med hjälp av en specialvagn deltog Mikael och Hugo i en massa lopp, bland annat Stockholm Marathon. Mikael berättar:

”Loppet gick toppen! Hugo njöt och hade en härlig tid hela loppet. Jag kämpade på och när vi kom in på Stockholms Stadion lyfte jag upp Hugo ur hans vagn och sprang sista biten med honom i famnen. Efter Stockholm Marathon 2014 sprang vi en hel del lopp tillsammans. Vi hade hittat en aktivitet att göra ihop som vi båda älskade.”

Glädjen att springa tillsammans växer till något större

Glädjen att springa tillsammans med Hugo ville Mikael dela med andra. Att starta ett lopp där alla kan vara med på sina villkor föddes och tanken att samtidigt samla in pengar till välgörande ändamål växte fram.

Samtidigt uppmärksammas barn och ungdomar med flerfunktionshinder. En grupp som sällan får synas i idrottsliga sammanhang. Visa att de här barnen också finns och låta dem ta plats!

Ett större mål än att gå i mål

Arrangörerna av Glädjeruset försöker varje år samla in så mycket pengar som möjligt till Hugos Stiftelse som arbetar för ett gott och aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Så när du delar i Glädjeruset gör du något bra för någon annan.

Glädjeruset - ett lopp som inget annat

Glädjeruset - loppet där ALLA är välkomna!

Glädjeruset finns för alla och passar alla. Det viktiga är inte att springa långt och vinna. Det viktiga är att vara med i gemenskapen och göra det bästa just du kan – och att ha roligt tillsammans!

Har du några frågor?

Vi svarar gärna på dina frågor och funderingar. Fyll i formuläret eller slå oss en signal!