Om God Assistans

God Assistans ägs huvudsakligen av grundaren Mikael Nordmark och medgrundaren Martin Wilén tillsammans med några medarbetare. Företaget startade 2012.

Mikaels son Hugo föddes med en allvarlig hjärnmissbildning och har haft personlig assistans sedan han var 10 månader gammal. När Mikael fick Hugo ändrades hans perspektiv på livet och han valde därför att helt ändra bana. Han sa upp sig från chefsposten på ett stort amerikanskt bolag för att fokusera på familjen och byta karriär.

Martin har tillbringat större delen av sitt yrkesliv inom vård- och omsorg. Sedan 2005 har han arbetat som chef inom personlig assistans. Martin drivs av att se sina medarbetare utvecklas och trivas på jobbet. Trivs och mår medarbetarna bra så får även kunderna det bästa.

Mikael och Martin är barndomsvänner från Malmberget och vänskapsbandet blev än starkare när Mikael fick Hugo. Det blev tydligt att de delar synen på vad en assistans innebär – nämligen: något som gör skillnad!

Med Mikaels erfarenhet av Hugo och hans assistansbehov tillsammans med Martins erfarenheter och kunskap om branschen föddes idén till God Assistans. Ett assistansbolag som är bra på riktigt!

Genom God Assistans hoppas de kunna hjälpa andra att få förutsättningar att leva ett fullvärdigt liv oavsett funktionsnedsättning.

För det är ju det Personlig Assistans handlar om – att möjliggöra för alla människor att leva ett gott liv.

Det här är God Assistans

Omtanke är själva grunden i allt det vi gör

Omtanke

Borde ju vara självklart. Är inte heller originellt på något sätt. Men det är själva grunden i allt det vi gör. Vi vet hur viktigt det är att få ett bra bemötande.

Vi vill göra det enkelt för dig att vara kund.

Enkelhet

Personlig Assistans kan vara krångligt. Vi vill göra det enkelt för dig att bli kund. Om du skulle vilja lämna oss som kund ska det också vara enkelt.

Inflytande och öppenhet för dig som kund

Inflytande och öppenhet

Som kund får du välja dina egna assistenter. Du får vara med och planera utförandet av assistansen – hur mycket behöver vi satsa på utbildning av assistenter?

Mikael och Hugo

Jag heter Mikael Nordmark och är grundare av God Assistans. Fram till 2009 visste jag inte mycket om personlig assistans, men det skulle komma att ändras. I december 2008 föddes vår son Hugo. Allt var toppen och livet lekte. En månad efter att han föddes kändes det som världen gick under. Vi fick då ett besked som ingen förälder någonsin vill få: ”Er son har en grav hjärnskada och epilepsi. Vi vet inte hur länge han kommer att leva.”

Dagen efter vi fick beskedet åkte vi hem från sjukhuset. Den första tiden var ett enda stort mörker. Vi grät. Och så grät vi ännu mer. Till slut var det nästan som att det inte fanns några tårar kvar. Det enda som stoppade oss från att bryta ihop fullständigt var att vi hade världens finaste lilla kille att ta hand om. En liten kille som behövde få massor av kärlek. Och det fick han. Han behövde också få mediciner regelbundet och när det var som värst tror jag han fick upp mot åtta olika mediciner per dag. Att läsa bipacksedeln på alla tunga mediciner och därefter blanda ihop den medicinen och ge den till sin två månaders bebis gör något med en som person. Det fanns många mörka stunder då det kändes som att livet var över.

Men livet var inte över. Hugo har visat sig vara en riktig kämpe. Likaså har jag och min fru visat oss vara riktiga kämpar. Livet blev inte alls som vi tänkt oss. Men där det i januari 2009 bara fanns ett stort mörker så lever vi nu ett bra liv. Hugo mår bra, eller som en av hans kloka läkare sagt: ”För att vara så sjuk mår han väldigt bra”. Hugos diagnos heter lissencefali och det innebär att han har en helt slät hjärna, till skillnad från ”vanliga” hjärnor som är fulla med veck. Hugos är ungefär på samma nivå i sin utveckling som en mycket liten bebis. Hugo kommer aldrig kunna gå eller prata.

”För att vara så sjuk
mår han väldigt bra”

mikael och hugo

God Hälsa

På God Assistans är vår ambition är att skapa förutsättningar för våra medarbetare och kunder att må bra utifrån sina behov och förutsättningar. Därför har vi skapat God Hälsa, en långsiktig satsning på hälsa där hälsa ses som en förutsättning för hållbart välmående. Så här tänker vi: På God Assistans är vår ambition att möjliggöra ett hållbart och meningsfullt arbete för våra medarbetare. Vi arbetar med högt engagemang, tydlighet och respekt för allas unika behov med hög kvalitet och omtanke. Vårt arbetssätt präglas av flexibilitet, öppenhet och en välkomnande atmosfär där alla får vara med. Hos oss är det viktigt att kunna ta hand om sin hälsa såväl på fritid som under arbetsdagen. Inom GOD HÄLSA fokuserar vi på hälsa genom såväl främjande, förebyggande som reaktiva insatser och vi riktar oss både till medarbetare och kunder. För dig som är medarbetare – läs mer här.
Glädjeruset - Loppet där alla är välkomna!

God Assistans sponsrar och arrangerar Glädjeruset tillsammans med Glädjeknuff och Täby IS Friidrott. Glädjeruset finansieras främst genom sponsorer och överskottet från loppet går till att främja aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Hälsofrämjande insatser och samtalsstöd​

Det är viktigt för oss på God Assistans att kunna erbjuda så mycket stöd och hjälp som möjligt till våra kunder. Därför har vi valt att knyta några experter inom olika områden till oss. För samtliga kunder finns en Häslocoach samt Samtalsstöd som går att anlita vid behov. Om du önskar veta mer om detta så prata med din kontaktperson på God Assistans.

medarbetare ann-sofi

Hälsocoach – Ann-Sofie Forsmark

Ann-Sofie Forsmark stöttar God Assistans med hälsofrämjande insatser. Hon har mer än tjugo års erfarenhet som hälsocoach, personlig tränare, kostrådgivare och hälsostrateg.

Ann-Sofia kan hjälpa dig med livsstilscoaching såsom:

  • Kost för hälsa och energi / vikthantering
  • Hälsofrämjande motion
  • Stresshantering
medarbetare britta

Samtalsstöd – Britta Lundkvist

Britta Lundkvist är utbildad personalvetare, diplomerad coach, mindfulnessinstruktör och certifierad UL- och IL-handledare.

Britta kan hjälpa dig med samtalsstöd och coaching vid situationer när t.ex stressen är hög eller när du har andra tankar eller funderingar som stör din energi och hindrar dig i ditt arbete.

Hon kan även hjälpa till med grupphandledning för assistenter och annan personal. Handledningen är till för att stötta i tuffa situationer som man möter, utveckla samarbetet/kommunikationen och även att bidra med kompetensutvecklande delar.

Hugos Stiftelse stöjder barn och familjer för ett aktivare liv

Vi har under en längre tid sett att allt fler människor med funktions-nedsättning inte får den hjälp de behöver och har rätt till. Med bakgrund av detta har vi därför valt att starta en stiftelse; Hugos Stiftelse

God Omsorg

God Omsorg är ett bolag som tillhör God Assistans och där vi erbjuder tre olika tjänster:

  1. Ledsagarservice
  2. Avlösarservice
  3. Personlig omvårdnad & omsorg som RUT-tjänst.

När det gäller ledsagarservice & avlösarservice är vi idag godkända utförare i ett antal kommuner och när det gäller tjänsten personlig omvårdnad & omsorg kan den köpas av dig som privatperson oavsett var i landet du bor.

Ansvarig för God Omsorg är Anneli Nordström Lundqvist som har mer än 15 års erfarenhet av att arbeta inom personlig assistans. 

Har du frågor om God Omsorg? Kontakta Anneli på anneli@god-omsorg.se eller ring: 010-405 55 55.

God Juridik

God Juridik är en juristfirma som tillhör God Assistans och där vi erbjuder juridiska tjänster inom främst personlig assistans men även inom Socialförsäkringsrätt (föräldrapenning, sjukpenning, sjukersättning, aktivitetsersättning, vårdbidrag, handikappersättning, merkostnadsersättning, hjälpmedel, bilstöd, bostadsanpassningsbidrag samt insatser enligt LSS och Socialtjänstlagen/SoL).

Som kund hos God Assistans ingår alltid gratis juridisk hjälp gällande allt som rör personlig assistans men du har även möjlighet att anlita God Juridik för ovanstående tjänster enligt ett rabatterat pris. Vi erbjuder våra tjänster till både privatpersoner och andra bolag eller kooperativ.

Har du frågor om God Juridik? Mejla till info@godjuridik.se eller ring 08-23 26 12.