Anhörig som personlig assistent? Så fungerar det

Du som är anhörig till någon som är assistansberättigad kan själv arbeta som personlig assistent till den personen. Det kan vara ditt eget barn, barnet till en anhörig eller en anhörig vuxen. Det ställer extra krav på dig i ditt arbete som assistent men samtidigt blir bandet mellan er starkare än vad som troligen skulle uppstå med en utomstående assistent. För många innebär det en trygghet att ha en eller flera anhöriga som personlig assistent.

Flera av oss på God Assistans har själva erfarenhet av att arbeta som anhörig med all vad det innebär.

Det praktiska kring att vara anhörig-assistent

Om du vill arbeta som personlig assistent åt en anhörig blir du anställd hos oss på God Assistans och får därmed tillgång till trygghet i form av försäkringar och pension via vårt kollektivavtal. Du får också den utbildning du behöver för att utföra assistansen på ett bra och säkert sätt. Som anhörig kan du välja hur mycket du vill arbeta och om du vill anställa externa assistenter.

Föräldrar är ofta assistenter till sina barn

Vi tar hänsyn till att alla är unika

Vår ambition på God Assistans är att skapa förutsättningar för alla att ska må bra utifrån sina behov och förutsättningar. Vi tänker långsiktigt och vill hjälpa dig att ta vara på de möjligheter som finns och hitta ett sätt att arbeta som passar dig. Arbetstiden och arbetsinsatsen anpassas efter assistanstagarens behov i samspråk med familj och assistenter. Känn efter om det är rätt för dig i din situation och hör av dig om du har några frågor. Vi hjälper till i hela processen från att ansöka om assistans till att sedan bygga det team som utför assistansen. Där du som anhörig personlig assisten blir en viktig medlem i teamet. Tillsammans kan vi göra skillnad och göra något bra.

Vill du veta mer?

Vi svarar gärna på dina frågor och funderingar. Fyll i formuläret eller slå oss en signal!